Het Haags Bus Museum werkt samen met de Stichting Haags Tram Museum samen in het Haags Openbaar Vervoer Museum. Het museum aan de Parallelweg betreft een oude tramremise waar helaas maar beperkt ruimte is, derhalve staan sinds seizoen 2018 geen bussen meer gestald in het HOVM.

Openingstijden
Elke zondag in de periode april t/m oktober van 13.00 tot 17.00.


Toegang
De toegang tot het museum is vanaf seizoen 2019 betaald. De tarieven zijn als volgt:

Met uw entreeticket kunt u de uitgebreide tentoonstelling van het HOVM bezichtigen, en kunt u 1 rit per historische tram (ca. 60 minuten) of bus (ca. 100 minuten) maken. Deze bijzondere tram- of busrit zit inbegrepen in uw ticket. Wilt u nog een tweede rit met de historische tram of bus maken? Dan kan tegen gereduceerd tarief. Kinderen t/m 12 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene zelfs gratis met deze extra tram- of busrit mee! Het is niet mogelijk een los ticket voor alleen de tram- of busrit te kopen.
Type ticket Inbegrepen in het ticket: Tarief:
Volwassenen Museumbezoek + 1 tram- of busrit naar keuze 9,-
65+ / houders Ooievaarspas* Museumbezoek + 1 tram- of busrit naar keuze 6,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar Museumbezoek + 1 tram- of busrit naar keuze 3,-
Kinderen 0 t/m 3 jaar Museumbezoek + 1 tram- of busrit naar keuze gratis
     
Volwassenen Extra tram- of busrit naar keuze 6,-
65+ / houders Ooievaarspas* Extra tram- of busrit naar keuze 3,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar Extra tram- of busrit naar keuze gratis
Kinderen 0 t/m 3 jaar Extra tram- of busrit naar keuze gratis
* uitsluitend op vertoon van deze pas
 
U koopt uw kaartje in de foyer van het HOVM: de eerste zaal waar u bij uw bezoek binnenloopt op de begane grond. Bij het HOVM kunt u met ingang van 2019 uitsluitend pinnen: u kunt zowel met debitcard als creditcard betalen. Het is niet meer mogelijk om met contant geld te betalen.


Roken

Roken is in het museum en in de voertuigen ten strengste verboden. Op het museum terrein mag u wel roken.


Honden

Honden zijn niet toegestaan op het museumterrein, in het museum en in de voertuigen.


Adres

We zijn gevestigd vlakbij het centrum van Den Haag.

Parallelweg 224 (nummer zult u niet vinden)
2525NL  Den Haag

Klik hier voor een kaartje van de locatie, als u op routebeschrijving klikt en uw adres invoert krijgt u een route op maat van Google.


Parkeren

U kunt het beste parkeren op de Fruitweg. Hier bevindt zich een groot terrein waar u makkelijk uw auto kan parkeren. Dit is op ongeveer 2 minuten lopen van het museum. Klik hier voor een kaartje met daarop het parkeerterrein en het museum aangegeven.
Op sommige tijdstippen is het betaald parkeren in de directe omgeving van het museum.
 

Openbaar Vervoer
Vanaf Centraal Station

U kunt tram 9 nemen richting "Vrederust". Deze stopt op perron H. U stapt uit bij de halte Wouwermanstraat. Deze is tegenover het museum.

Vanaf Hollands Spoor
U kunt tram 9 nemen richting "Vrederust". Deze stopt op perron D. U stapt uit bij de halte Wouwermanstraat. Deze is tegenover het museum.
U kunt tram 11 nemen richting "Scheveningen Haven". Deze stopt op perron C. U stapt uit bij de halte Wouwermanstraat. Deze is tegenover het museum.
U kunt tram 12 nemen richting "Duindorp". Deze stopt op perron C. U stapt uit bij de halte Wouwermanstraat. Deze is tegenover het museum.